Sunday, April 3, 2011

SAMBAL TEMPE TAUHU

Hari ini, awal-awal pagi dah ada majlis doa selamat dan kesyukuran.  Oleh kerana jamuannya adalah makanan berat, kenyang tu membawa sampai ke tengah hari.

Selepas Zohor tu semua dah lapar la balik.  Semua kata tak boleh tunggu sampai petang.  Nak cepat, jadi masak cincai-cincai saja.

Mula tu buat sambal campur-campur - kentang campur dengan tahu, tempe, ikan bilis dan kacang tanah.  Kemudian goreng telur dadar dan buat sayur tumis campur.  Akhir sekali goreng ikan masin.


Bila perut lapar, nasi pula panas-panas, apa pun rasa sedap.  Habis licin juga!  Hehehe.

10 comments:

KAKIAH said...

Salam Raisa.
Saya pun kadang2 gitu jugak!

ROHA said...

Aslmkm.
Cik suka sambal campur ni la. Hehe.

RAM said...

Salam Raisa.
Masak gini2 best jugak!

ASAN said...

Salam Raisa.
Hmm, boleh lah!

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Biasanya I beli jer 4 my mum.
Kalau I rajin, I terus buat sambal Jawa ... kan lebih banyak lauknya. :)

ALIA said...

Salam kenal.
Tq kerana memberi sokongan.

Zizaq said...

Salam Raisa.
Lagi senang beli .. tahan juga dua tiga hari.

KERI said...

Salam Raisa.
Saya makan saja! Hehe.

ISARA said...

Salam kenal.
Masakan jawa ni kan?

ALIA said...
This comment has been removed by the author.